2013-09-04 10:54 #0 av: [Memento Mori]

Under svåra situationer så är det, tyvärr, väldigt lätt att man fastnar i sig själv. Att man inte kan se någon som helst lösning på problemet eller problemen som man står inför och det är just då som man verkligen kan behöva något sätt att få uttrycka sina tankar och känslor.

Men visst kan det vara svårt, särskilt om man redan har social fobi, att berätta för någon om hur man känner?

Vid sådana tillfällen är det faktiskt en bra idé att skriva ner det istället. Antingen om man sedan tidigare skriver dagbok eller att man gör det i ett anteckningsblock eller egentligen var som helst.

När man formulerar tankarna man känner till ord och text så klarnar oftast situationen något, även för en själv. Förutom detta så är det mycket lättare att se perspektiv på en skriven text än i tankarna.

En annan fördel är att man alltid kan läsa igenom texten igen och på så sätt lättare se skillnaderna och förbättringarna i humöret.

Jag vill återigen nämna att det finns en dold grupp här på sajten om ni känner för att skriva ner några av era tankar och känslor men med möjlighet att de andra i gruppen kan få läsa och ta del av era problem såväl som stötta er under en besvärlig tid.

Källor:
Sund.nu
Nosugaradded
Neuroelay (på engelska)