Övrigt

SÅ-träff i Stockholm 22/2 -14

2014-03-01 16:55 #0 av: appalpaj

Den 11e december startades tråden ”SÅ-träff i mellansverige”. Drygt två och en halv månad samt 114 kommentarer senare samlades fem mer eller mindre nervösa medlemmar på Centralstationen i Stockholm för en dag tillsammans. Det var Memento Mori, Dwein, Parsee, ChristianK och Appalpaj.

Efter att ha samlats och hälsat på varandra vid ringen inne på Centralstationen, bestämde vi oss för att ta en fika inne på Skansen för att bekanta oss innan vi började kolla på djuren. Gruppen hade turen att Parsee är från Stockholmstrakten och har koll på hur man smidigt tar sig till Skansenområdet, vilket var med spårvagn. Väl där hade vi utmaningen att hitta ett fik, framför oss, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Snart hamnade vi bland några djur istället: Smågrisar, getter, kaniner och katter. Och sedan inne på Skansen-akvariet. 

Söta apor inne på Skansen!

Där inne fanns det bland annat små apor, babianer, ekorrar, krokodiler, rockor, giftiga och ogiftiga ormar och ödlor, spindlar och många fler häftiga varelser. De av oss som ville/ vågade fick klappa en orm och en stor hårig spindel. 

När vi kändes oss nöjda tog vi tunnelbanan tillbaka till stan där vi åt på den fräscha restaurangen Vapiano. Dwein tog en pizza och vi andra åt olika pastarätter. 

Pasta!
Dwein på Vapiano.

Därefter begav vi oss till en Science fiction-bokhandel som hade ett väldigt stort utbud av olika böcker inom genren. Ett himmelrike för alla som är intresserade av Sci-fiction. Parsee och Dwein hade en del att prata om där inne. 

Sedan var det fikadags och vi gick in på ett fik som hette Cafe Art och ligger i gamla stan. Det var ett mysigt och lite lugnare ställe, man fick gå ner för en stentrappa för att komma in till fiket. 
Med något att dricka och för en del också något att äta, slog vi oss ned vid ett bord i ena rumshörnet. Tiden rullade på och vi pratade en del om vår social fobi, det som varit grunden till att vi alla träffats denna dag. Hur den påverkade oss, medicin, depression, upplevelser, tankar med mera. Väldigt givande samtal tycker jag, och igenkänningsfaktorn var nog hög för oss alla. Mysig stund!

Fika inne på Art Café.
Promenad i Gamla stan.Därefter promenerade vi till biljardpalatset för lite biljardspel samtidigt som det började mörkna utomhus. Där hyrde vi ett bord och körde tre omgångar. Är inget större fan av ”bollsporter” men sällskapet vägde definitivt upp det! Vi tog oss en öl eller cider där och hade det trevligt.

Biljard och öl!
Dwein, ChristianK och en suddig Parsee innan biljarden.


När vi kände oss nöjda tog vi tunnelbanan tillbaka till centralen. Parsee skulle åka hem så vi sa hej då till varandra på tunnelbanan innan vi andra klev av. När ChristanK och Memento Mori sedan kollade in tåg hem visade det sig att de var inställda, men det löste sig ändå. 

Dwein och jag på McDonalds!

Innan deras tåg gick hem vid nio satt vi på McDonalds och snackade lite sport, åt/drack något och tog det lugnt. När vi sedan sagt adjö gick jag och Dwein till ett vandrarhem och checkade in, för att därefter fortsätta vårt Stockholmsäventyr.


Avslutningsvis
, det var en jätterolig och givande dag och alla deltagare var jättegulliga och snälla. Jag uppfattade det som att alla var nöjda med dagen. Ser fram emot nästa träff och hoppas att det då är fler som vill haka på. Det är värt en chans, jag lovar!

Anmäl
2014-03-01 17:03 #1 av: [Memento Mori]

Bra skrivet och jättefina bilder du fick! Tummen upp

Anmäl
2014-03-01 17:24 #2 av: appalpaj

#1 Tack så mycket! Glad

Anmäl
2014-03-01 17:41 #3 av: ChristianK

Håller med Memento, snygg och bra skriven artikel! Partajar

Anmäl
2014-03-01 18:03 #4 av: Clementinbarn

Vad kul att ni faktiskt träffades! Verkar som att ni hade väldigt roligt! Glad

Anmäl
2014-03-04 13:49 #5 av: mimåne

Jag är nyfiken på om du/ni appelpaj + dwein kände varandra sedan tidigare? Eller hur kommer det sig att ni checkade in på vandrarhem tillsammans ;) ?

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-03-04 19:26 #6 av: [Emma--]

Vad roligt att det blev av. Ni verkar ha haft roligt Glad

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2014-03-04 22:27 #7 av: scirocco

Det såg ut som ni hade väldigt roligt, och fin artikel du borde blir journalist :)

Anmäl
2014-03-04 23:03 #8 av: appalpaj

#3 och #7 Tack så mycket hörrni! Förlägen Journalistyrket verkar väldigt roligt tycker jag! Glad

#4 och #6 Ja, jag är jätteglad att det inte stannade vid tanke utan att träffen blev av! Hade jättekul Glad Så jag hoppas och tror att vi ska få till flera träffar! Glad

#5 Haha! Nej vi hade inte träffat varandra innan, hade pratat lite på sf.ifokus bloochat *smygreklam*, men inte mer än så.
För Dwein var enda alternativet att sova över då sista tåget för dagen gick hem runt halv fyra på eftermiddagen.
Mitt sista tåg gick hem halv åtta. Visste inte om det skulle vara för tidigt eller inte så hade kollat upp ett vandrarhem ifall att jag inte ville åka hem när tåget gick. Och det ville jag inte heller, var och spelade biljard då. Så jag sov också på vandrarhem!Glad


Anmäl
2014-03-05 12:02 #9 av: mimåne

Låter fortfarande en aning misstänkt ;)

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-03-05 12:12 #10 av: ChristianK

#9 Hahaha! So funny Skrattar

Anmäl
2014-03-05 12:34 #11 av: [Memento Mori]

#9 Äsch, anledningen att jag var nere i Stockholm var för att hälsa på Christian så att dom båda råkade hittade samma bra, billiga vandrarhem är väl inte särskilt misstänksamt.. Skämtar 

Anmäl
2014-03-05 12:46 #12 av: ChristianK

#11 Men sschhhh! FörskräcktSka du berätta att jag har Hello Kitty-kalsonger också el? FörlägenCool

Anmäl
2014-03-05 13:01 #13 av: [Memento Mori]

#12 Varför berätta när jag har en bild? Skämtar Jag måste ju säga att jag blev ju lite chockad över att det ens fanns (bilder på det från google).. Skrattar

Anmäl
2014-03-05 14:20 #14 av: mimåne

Det låter som att ni haft mer kul än vad ni först berättade! SkämtarMed tanke på att Memento Mori sett ChristianKs kalsonger?

Här kommer det fram!

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-03-05 15:36 #15 av: ChristianK

#14 Håhåhåhåhåhå! Om du bara visste.. Cool

Anmäl
2014-03-05 15:52 #16 av: mimåne

Ja ni får allt ta och berätta! :)

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-03-05 16:19 #17 av: [Memento Mori]

Mja, få se, vi gifte oss, skilde oss, flyttade till Kina och jag väntar trillingar.. Skämtar Åh, vänta, har jag sagt det sista till Christian än..? FunderarSkrattar

Någon som är lite nyfiken tror jag. Du får nog se till att följa med på nästa träff så du inte missar något.. Cool

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.