Skriver av mig

Lugna "stressfria" jobb

2017-07-02 17:52 #0 av: InkaAthilea

Hej!

Har postat detta på andra sajter också eftersom jag behöver så många tips som möjligt.

Har ej social fobi dock men social ångest. 

Har ni tips på jobb som har låg stressfaktor? Alla jobb har ju stress...det är ju ett jobb som ska utföras. Men som sagt så lite stress som möjligt.... behöver inte vara ett roligt jobb. Bomba på med allt ni kommer på. Glad

Är absolut inte lat, jag vill jobba men är extremt stresskänslig. Blir trött och okoncentrerad om det blir för mycket på en gång. Vill helst utföra en arbetsuppgift i taget, i en hyfsat lugn miljö. Gärna kundfritt men inget krav.

Har själv funderat på bibliotikarieassistent. Det är säkert stress där också. men det är i alla fall oftast en lugnt miljö.

Jobba i en park eller liknande med trädgårdsarbete. men har ingen utbildning

jobba i en liten lugn butik.  (har jobbat i större och stressiga butiker men får kraftig ångest när jag blir avbruten i mitt arbete och blir avbruten för mycket, te.x av andra kunder då jag redan hjälper en kund.

Skulle gärna packa och sortera saker om man får möjlighet att göra det i ett lugnare tempo. Typ nåt arkiv.  Löpande band har jag provat, det funkade inte pga tempot.  Har viss nedsatt motorisk förmåga. 

Så vad kommer ni på för yrken eller arbetsplatser som är lugna?

Anmäl
2017-07-02 19:17 #1 av: Lia

Sajten bytte namn från Social fobi till just Social ångest eftersom det inte längre kallas en fobi med tanke på att det är en form av ångest det rör sig om. Glad

Kan du tänka dig att gå en utbildning till något? Jag planerar att utbilda mig till studievägledare, det känns ändå helt okej stressmässigt samtidigt som man får träna på sociala situationer. 

Vad gör du just nu?

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2017-07-07 09:21 #2 av: InkaAthilea

Har funderat på utbildning men fortfarande osäker.

Idag arbetar jag i en hyfsat liten butik men det är väldigt mycket kunder och stressiga moment. man har inte rast eller paus utan får trycka i sig nåt ätbart snabbt när det finns möjlighet. Jag är lite som Skalman och mår bäst av att hålla mig till "mat och sovklockan"  Gapskrattar 

Jag blev erbjuden en intervju på ett lager men kunde inte byta pass på min nuvarande arbetsplats så kunde inte gå. 

Tar gärna emot fler tips om ni kommer på nåt. Galen

Anmäl
2017-07-12 15:42 #3 av: SilverRosen

Jobbar just nu för ett arkivcentrum och alla arkiverare verkar vara relativt stressfria och alla umgås inte. De digitaliserar gamla dokument och vandrar runt bland magasinen. Det verkar vara ett behagligt jobb med bra ledning och familjär känsla.

Jag själv trivs superbra som administrativ assistent och arbeta ensam på en dator dagarna i ända. 

Lager och uppackningsjobb är också behagliga och självständiga.

En vän kör budbil och verkligen älskar det! Bra tider, ensamt och i sin egen takt, hon styr körrundan inte kunderna.

Anmäl
2017-07-13 09:29 #4 av: InkaAthilea

#3 Tack för tipsen!! 😊 arkiv verkar skitkul tycker jag. Att jobba som administratör krävs nån utbildning va? Jag tycker det är kul med papper och dokument men är inte så bra med siffror..

Anmäl
2017-07-13 10:42 #5 av: SilverRosen

#4 De gångerna jag fått arbeta som administratör var egentligen datorkunskap och strukturering viktigast. Att kunna prioritera och organisera, både digitalt och papper.
Det var underbart enskilt arbete, jag satt själ vi flera veckor ensam och umgicks bara med folk på luncherna om jag kände för det. Det var enormt uppskattat att jag kunde få saker gjorda snabbare än de var vana vid, för jag varken fikade eller drömde bort mig på dagarna. =)

Det finns utbildningar för att bli administratör, men det är för mer avancerade och ingående system.

Numera finns det fantatsiska datorsystem o man ska jobba med siffror, väldigt bra hjälpmedel om man har svårt för det. =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.